Sunday, 18 April 2010

Ale jaja! czyli dlaczego czekoladę trzeba jeść szybko.

W Anglii Wielkanoc to tylko czekoladowe jaja i długi weekend bo wolny jest Wielki Piątek i poniedziałek. W tym roku dostaliśmy specjalne jaja od rodziców Simona z firmy Thornton's z naszymi imionami - moje się nie zmieściło wzdłuż i trzeba było je w poprzek pisać.
Białe jajo pochłonęliśmy w kilka minut. Natomiast ciemna czekolada czekała trochę dłużej na konsumpcję.
Za długo... Po świętach nieopatrznie zostawiłam je na kanapie, przy oknie.
Teraz jajo wygląda tak:
Wniosek? Czekoladę trzeba jeść od razu, a nie czekać na zmiłowanie.

4 comments:

bitter pill said...

oj, to po jajku :P W każdym razie smacznego xD
(www.gdzies-pomiedzy-wierszami91.blogspot.com)

Simon said...

Zobaczylem, ze moj jajek nie jest to. Kto jadl? :)

Anonymous said...

Nie wiem dlaczego nie ma mojego komentarza?? Pisalam, ze to dziwny kraj ta Anglia? Pada deszcz, jest zimno a jajka znikaja!!

Unknown said...

Nie wiem co się stało z komentarzem i mam nadzieję, że to jedyny taki przypadek, że komentarz znika. A jajko na szczęście zniknęło tam, gdzie miało....w moim brzuchu :-)